ΕΛΛΗΝΙΚΑ|ENGLISH
Τρίτη 13.04.2021ΕΛΛΗΝΙΚΑ|ENGLISH
Basics-of-Offsetting-the-Carbon-Emissions-From-Your-Flights_1.jpg?fit=1280%2C785px&ssl=1

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ


Τι είναι οι πράσινες πτήσεις
Οι αεροπορικές μεταφορές μετακινούν περισσότερους ανθρώπους και παράγουν λιγότερη ρύπανση ανά επιβάτη από άλλα είδη μεταφορών. Η επίδραση στο περιβάλλον είναι πολύ μικρότερη από ότι μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ή υποστηρίζουν. Λαμβάνοντας υπόψη τις αποστάσεις που ταξιδεύουν τα αεροσκάφη για να μεταφέρουν ένα μεγάλο αριθμό επιβατών σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε η αποδοτικότητα των αεροπορικών μεταφορών είναι πράγματι υψηλή.

Οι στόχοι των αεροπορικών
Εδώ και δεκαετίες οι αεροπορικές μεταφορές έχουν καταβάλει πολύ σημαντικές προσπάθειες για να ελαχιστοποιήσουν την περιβαλλοντική τους επίδραση και η επίτευξη υψηλής αποδοτικότητας είναι ο μόνος ουσιαστικός στόχος. Οι αεροπορικές μεταφορές έχουν θέσει κυρίως δύο στόχους: «ουδέτερη αύξηση σε εκπομπές άνθρακα» από το 2020 και μείωση 50% στις καθαρές εκπομπές μέχρι το 2050.

Η νέα τεχνολογία των αεροσκαφών
Τα σύγχρονα αεροσκάφη είναι 70% πιο οικονομικά στην κατανάλωση βενζίνης από ότι ήταν 40 χρόνια πριν, ενώ τα ερευνητικά προγράμματα στοχεύουν να επιτύχουν μια περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμων 50% μέχρι το 2020. Επιπλέον σωστή διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας και άλλες επιχειρησιακές βελτιώσεις, έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν ακόμα την κατανάλωση καυσίμων κατά 8-18%. Η εισαγωγή σύγχρονων συστημάτων επικοινωνιών, ναυσιπλοΐας, επιτήρησης και διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας και βελτιωμένες υποδομές θα επιτρέψουν στις εταιρείες να πετάξουν ασφαλέστερα, πιο αθόρυβα, σε συντομότερες αποστάσεις και να μειώσουν έτσι την κατανάλωση καυσίμων.

Η οικολογική αξιολόγηση των πτήσεών μας
Η οικολογική αξιολόγηση παρέχει στους ταξιδιώτες μια ένδειξη των κλιματικών επιπτώσεων και υπολογίζει το ενεγειακό αποτύπωμα της πτήσης. Για τον υπολογισμό της, έχουμε χρησιμοποιήσει πληροφορίες και εργαλεία από την ICAO. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να υπολογίζουμε ποια πτήση χρησιμοποιεί τα λιγότερα καύσιμα ανά κάθισμα και συνεπώς έχει την υψηλότερη οικολογική βαθμολογία. Παρόλο που προσπαθήσαμε να το κάνουμε αυτό όσο το δυνατόν ακριβέστερο, ελπίζουμε ότι πρόσθετα στοιχεία (όπως για παράδειγμα, η κατοχή καθισμάτων στο αεροσκάφος) θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε και να αναπτύξουμε αυτόν τον υπολογισμό με την πάροδο του χρόνου.

Πτήση από Αλεξανδρούπολη προς Αθήνα

367 km

46 kg/επιβάτη

Airbus 319, 320 / Dash-8 Q400
ATR-42 320, 500 / ATR-72 700

Πτήση από Αλεξανδρούπολη προς Σητεία

628 km

54,3 kg/επιβάτη

ATR-42 320, 500 / ATR-72 700


© Copyright 2018-2020, created by Stheo


Πολιτική Cookies | Χάρτης Πλοήγησης | Επικοινωνία

Το axdairport.com δεν αποτελεί την επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Αερολιμένα "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για έναν ταξιδιωτικό οδηγό και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά και μόνο ενημερωτικός. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πτήση σας, απευθυνθείτε στην αεροπορική σας εταιρεία.